Jag är medlem i SOS sedan oktober 2016. Född och uppväxt i Norrköping men flyttade till Vingåker 2004. Sedan 2010 har jag jobbat som bild- och matematiklärare i Vingåkers och Katrineholms kommun. I samband med flytten hit blev jag aktiv inom teatern i Högsjö och har jobbat både med scenografi, ljud & ljus, hemsida och reklam & tryck. (I Norrköping jobbade jag även en period med scenografi, ljud & ljus på Lilla Teatern). Mitt intresse för bildskapande har följt med mig sedan barnsben. Jag har aldrig åkt någonstans utan en penna, pensel eller designprogram nerpackat.

Främst jobbar jag med olja på duk och med collografitryck, men jobbar också sporadiskt i bl.a. akvarell, akryl, lera och resin (epoxyherts). I oljemålningarna används till största delen en teknik kallad skiktmåleri.  Jag jobbar också med layout och hemsidor.

Har ställt ut i bl.a. Fiskhussalongen i Nyköping, Decembersalong 2013 i Katrineholm, Vårsalong 2015 i Vingåker, separatutstälning på Ditt Skafferi i Högsjö (2016) och höstutställning med SOS i Vingåker (2016).

 Kontakt via epost: galli@allt2.se
Facebooksida: www.facebook.com/KonstnarJohannaBolin